Archief for augustus, 2010

Sail

woensdag, augustus 18th, 2010

De vakantie is weer voorbij, even op strand geweest om wat spullen uit het huisje te halen. Morgen is de sail in naar Amsterdam,  de meeste schepen liggen nu in IJmuiden.  één van de laatste driemasters kwam vanavond binnen met een mooi verlichte lucht er achter.

binnen komst driemaster

binnen komst driemaster

Supermarkt IJmuiden aan Zee overvallen

vrijdag, augustus 13th, 2010

Supermarkt Marina Market in IJmuiden aan Zee is vrijdagmiddag overvallen. Een politiehelikopter zoekt in de duinen naar de overvallers.

oerval-suppermarkt-001

Twee mannen zouden de zaak op de Kennemerboulevard hebben overvallen.Het schijnt dat ze geen geld hebben meegenomen, en met de medewerkers alles goed is. Toch nog enig spektakel op de laatste vakantiedag

makreel roken op strand

woensdag, augustus 11th, 2010

Nadat we de  heledag regen hebben gehad,  zijn we in de avond makreel (die we hebben gehaald) gaan roken. Het duurde even voor de rookton op temperatuur was,

“>bas bij de rookton

bas bij de rookton

maar het roken ging verder uitstekend.

“>de makreel is klaar

de makreel is klaar

 En wat is lekkerder dan makreel zo uit de rookton.

smikkelen maar

smikkelen maar

volleybal toernooi kleinestrand

zondag, augustus 8th, 2010

Hadden we vorigeweek nog een toernooi op het grotestrand, nu was er één op het kleinestrand. We gingen erheen met 2 teams de bikkels en 22 meter, helaas kwam er maar 11 meter opdagen. Maar dit mocht de pret niet drukken er werd een team samengesteld zodat het weer 22 meter was. Voor vertrek van de bikkels even een foto.

 

“>volleybal-kleinestrand-004

Op het kleinestrand waren veel teams ik denk wel een stuk of 16, gelukkig was de weersverwachting niet uitgekomen en hadden we de heledag goedweer, alleen wat wind uit zee. De bikkels werden uiteindelijk 2de in de 3de poel, en 22meter had zelfs een gedeelde 1ste plaats. Het andere team had meer punten gescoord en werd daarom als 1ste aangewezen.

“>volleybal-kleinestrand-010

Het was erg gezellig en het bier stroomde rijkelijk uit de tap, kleine strand bedankt volgende keer weer bij ons. Nog een foto van de zee  voor het kleinestrand, doordat ik er dichtop stond  is het beeld iets vervormd.

volleybal-kleinestrand-009

Bruinvis

vrijdag, augustus 6th, 2010

Vanmorgen is er een bruinvis op het strand aangespoeld, mijn buurvrouw Ida Langbroek heeft er een paar foto’s van genomen. de bruinvis is meegenomen voor onderzoek.

bruinvis-1

volleybaltoernooi grotestrand

zondag, augustus 1st, 2010

Na het slechteweer van gisteren, is er nu met het volleybaltoernooi prachtig strandweer. Met een visje en een drankje en straks een band op het strand wordt het een gezelligedag.

volleybal-toernooil-008