Archief for mei, 2011

nog steeds storm

zondag, mei 29th, 2011

Zondagmiddag het begint iets op te klaren maar er staat nog steeds veel wind, hierdoor is het raam erg zanderig waar de webcam achter staat. ik heb het proberen schoon te maken maar er stuift steeds weer zand tegen aan.  Er ligt nu zoveel zand achter de huisjes dat je geen trapje meer nodig hebt om binnen te komen, ook zijn er wat windschermen gesneuveld oa bij mijn achterburen (raam is nog heel Sander) Ook hebben we zandzakken bij de poten van het huisje moeten leggen deze gingen verzakken.

zand weg onder de poten

laat het weer nu maar eens opknappen de vooruitzichten komende week zien er weer iets beter uit.

zand weg tussen de huisjesDat wordt weer flink scheppen van de week.

veel zandduinen op strand

dinsdag, mei 24th, 2011

Door de harde westenwind de laatste week zijn er veel zandduinen op het strand ontstaan, ook word het zand onder de huisjes van de voorste rij weggeblazen wat ons weer veel graafwerk geeft. Meestal is dit pas veel later in het seizoen, laten we hopen dat het nu even iets minder gaat stuiven.

heuvels-voor-de-huisjes-12vanuit ons huisje gezien

heuvels-voor-de-huisjes1

normaal is dit pas op eind van het seizoen

zand-antennezandantenne

 

weer storing webcam

maandag, mei 23rd, 2011

update,

Als het goed is werkt het weer, zit weer op de oude verbinding. Heb het beeld weer iets hoger ingesteld, kan nog iets beter maar ik laat het even zo. Hoop niet dat we nog meer last hebben van de verbinding van de schelp(strandvereniging)

Helaas ligt de verbinding er weer uit, ik zal het proberen vanavond te herstellen.

zon wind dus mooi kite weer

zaterdag, mei 14th, 2011

We hebben al een paar mooie warme weekeinden gehad, het is nu iets minder warm maar er is een westenwind 5 en zon dus ideaal om te kiten. In het huisje is het trouwens lekker zonnig en uit de wind is het nog goed te doen.

imagede foto is trouwens  een beeld van de webcam ,  zoals je ziet veel kiters op zee. Kijkt er wel eens een kiter op onze webcam? (diverse reacties over de webcam gehad bedankt)

Fred

tante Nel

donderdag, mei 12th, 2011

Ik kreeg gisterenavond deze mail via mijn Hyves account, kende tante Nel al vele jaren en vond dat ik dit op de site moest plaatsen.

Fred

Goedenavond,

ik ben Nel, getrouwd met Henk Hovius
Henk zijn broer Peter en zijn ouders hadden ook jaren in het kleine strand een strandhuisje. Ik geloof vanaf de jaren 60-70.
En al die jaren heeft Henk contact met Nel Kruse.
Hij kwam vaak over de vloer bij tante Nel (in Amsterdam) en in IJmuiden

Helaas is ze overleden en Nel wordt 12 mei begraven.
Velen van het strand kennen Nel wel.
(een vrouw met een kunstbeen door haar suikerziekte)
2 jaar geleden was Nel nog in haar strandhuisje.
Henk bracht haar vaak vanuit Amsterdam naar IJmuiden en dan werd ze bij strand weer verder vervoerd naar haar strandhuisje door iemand anders.

storing webcam

donderdag, mei 5th, 2011

update 6-5-11

ik heb een andere verbinding met internet, hoop dat deze beter blijft werken. Er is tenminste weer beeld.

Fred

de webcam werkt helaas op dit moment niet, dit komt door de verbinding met het internet.  Er is waarschijnlijk te veel gebruik van de internet verbinding, als dit weer minder is werkt de cam zo nu en dan. Momenteel kan ik dit niet oplossen misschien van het weekeind.

weer een zonnig weekeind

zondag, mei 1st, 2011

Het was weer een mooi weekeind er stond wel een stevige oosten wind, maar voor de huisjes was het zelfs warm. Zaterdag nog 2 redding acties van de IJRB gezien 1 op het water 2 windsurfers en daarna een kite boarder(meen ik) die door de harde wind toch wel verkeerd terecht kwam, zelfs nog een trauma helikopter erbij. Wat dit weekeind wel leuk was dat er mensen langsliepen met winterkleding, en de mensen bij de huisjes in zwemkleding op het strand zaten. Verder heb ik de webcam wat beter kunnen instellen zodat het beeld nog iets scherper is, alleen jammer dat de verbinding soms wegvalt of er traag is. Misschien gaat het beter als het netwerk van de schelp (strandvereniging) er weer is, tot zolang maar op een open verbinding is altijd beter dan niets. Het zou mooi zijn als een paviljoen ons op hun internet toegang geeft, dan zou het beeld stabieler zijn.